2018 április 21, szombat

Nyíregyháza és Vidéke VW Bogár Egyesület

Magunkról

Nyomtatás Email

Akik az ízeltlábúakat szeretik, azok most biztosan csalódni fognak, ha a keresőbe a "bogár" szót ütötték be. Itt négykerekűekről lesz szó.

Bár legalább olyan változatosak, de szebbek és kedvesebbek, és többet is esznek százon, mint önműködő szerves névrokonaik. Azoknak a madarak és az élet az ellenségük, ezeknek pedig a rozsda. Mert a rozsda non-stop dolgozik és rág. Ezzel próbálunk meg mi harcolni az állandó szépítéssel, javítással, dédelgetéssel.

Klubunk 2005-ben alakult, azóta is működik, növekszik Káplár Tibor elnökletével. A klub sok-sok taggal büszkélkedhet, de van egy aktív kemény mag, akik "mindenben benne vannak".

Nagyon sokat utazunk. Évente majdnem 10000 km-t teszünk meg együtt. A közeli 600-700 km-re lévő találkozókra is elmegyünk, és ha elfogynak a találkozók, akkor összepakolunk, és irány egy-két utolsó kirándulás; így jutottunk el már a Tatár-hágóhoz, a Vereckei-hágóhoz, Lenbergbe, és most legutóbb Ivanov Frankovba.
Bár épp, hogy átléptük a határt, Doctore megemlítette, hogy Kassán még nem voltunk. Na jó. Elvégre hétvégén épp ráérünk.
 
A teljesség igénye nélkül íme néhány állomása véget nem érőnek tűnő és ismétlődő utazásunknak: Bran, Székelyudvarhely, Nagybánya, Temesvár, Krakkó, és természetesen a magyarországi találkozók. Mikita Laciék még Horvátországba is eljutottak.
A klubnak saját állatorvosa (Doctore), belgyógyásza (Dr. Kacska Sándor), és pszichiátere (Dr. Horváth Zsuzsa) van.
 
Ezért indulunk el bátran mindenfelé. Teljes orvosi csapat áll a rendelkezésünkre, így nem probléma, ha a helyi specialitásokat nem tudjuk teljesen feldolgozni, vagy ha megvisel bennünket, hogy aranyárban számolták a saslikot nekünk. Oroszul, románul beszélő klubtagjaink is vannak, és Gergő is egyre jobb angolból.

Nemcsak a bogarak miatt érdemes végignézni a képeket, hanem aki kíváncsi arra, hogy milyen a "félelmetes" Ukrajna, vagy Románia, kíváncsi arra, hogy mi miket is láttunk, milyen szépséget, szegénységet és gazdagságot. Itt a saját szemével láthatja, hogy milyen állapotok vannak, és láthatja, hogy épségben hazaértünk, bár volt arra is példa, hogy csak 3x büntettek meg a rendőrök, szerencsére azonban lehet velük alkudozni. Ám nekünk ez sem szegte kedvünket, hogy újra és újra elutazzunk ezekre a vidékekre.
 
Ennyit szavakban. A többi a galériában és a többi menüpontban.